GEVELBANKEN sinds 1998

Vanaf het eerste ontwerp-model uit 1998 produceert Derk van Uum gevelbanken. Het ontwerp heeft zich bewezen in duurzaamheid en functionaliteit in veel toepassingen in o.a. horeca.
De modellen zijn verkrijgbaar in hangende en staande versies, beide met opklapbare zitting en afsluitbaar d.m.v. bijgeleverd slotje en RVS pen.

HANGENDE GEVELBANK

Deze bank heeft als voordeel dat het vloeroppervlak vrij blijft,
De bevestiging komt op 81 cm hoogte van het vloeroppervlak.

STAANDE GEVELBANK

Deze versie kan ook geplaatst worden waar geen bevestiging aan de muur op 81 cm hoogte mogelijk is. Beide modellen hebben dezelfde zit diepte en hoogte maat van de rugleuning. De bank kan onderaan de gevel en het op vloeroppervlak bevestigd worden. Wanneer montage aan de gevel niet mogelijk is dan wordt een bevestiging aan beton tegels onder de bestrating toegepast.

TOEPASSINGEN

De banken zijn breed toepasbaar, geschikt voor binnen en buiten, voor privégebruik en zakelijk inzetbaar.
Bijvoorbeeld als tuin/terras inrichting, eetkamer-bank, winkelinrichting, in een wachtruimte, voor een kantine, als cafe/restaurant terras en winkel.
Door het ‘opschuif-tafeltje’ (los verkrijgbaar) is het mogelijk om op een beperkte ruimte toch een kop koffie kwijt te kunnen.

Gevelbank gietaluminium en eiken

MATERIAAL

De gietsteunen zijn van gietaluminium, blank of zwart. De latten van Europees Eiken uit duurzaam beheerde bossen uit de Benelux.
Latten worden standaard behandeld met naturel beits. Een andere kleur is op aanvraag mogelijk.

Europees eiken is een houtsoort wat van oudsher gebruikt werd voor buiten toepassingen.
Wanneer eens in de drie jaar het hout behandeld wordt met beits, behoud het zijn kleur.
De bevestiging materialen zijn van RVS.

Opgeklapte gevelbank

MAAT

De standaard maten zijn:
- tweezits bank 127cm.
- driezits bank 157cm.
- gekoppelde uitvoering 250cm of 310cm.
(hoogte maat: 84cm. - diepte van de voorkant zitting tot de gevel: 54cm.)

Andere maatvoeringen zijn altijd mogelijk, bijvoorbeeld passend gemaakt onder een raam of binnen een erker. Met meerdere gietsteunen is het mogelijk om een bank tot 6.10 meter te maken.

Technische tekening gevelbank
Gevelbank op maat

SERVICE

Zowel de hangende als de staande gevelbank zijn op maat leverbaar. Wanneer de breedte maat groter is dan 157 cm dan wordt er een extra gietsteun gebruikt om de eiken latten door te kunnen koppelen. Door meerdere gietsteunen toe te passen is een bank tot 6.15 m te realiseren.

De gietsteunen kunnen eventueel in een gewenste Rall-kleur gespoten worden, de latten kunnen donker of in een teak-kleur gebeitst worden. De banken kunnen (tegen vergoeding) op locatie geplaatst worden. Ze kunnen ook verzonden worden of opgehaald in Lathum (Gelderland).

U kunt altijd contact opnemen voor advies over plaatsing, banken op maat of andere vragen.