MEUBELCOLLECTIE

De collectie bestaat voor een groot deel uit buiten meubels met aluminium gietstukken. Gietaluminium is weersbestendig en de ambachtelijke zand-giettechniek maakt het produceren van kleine tot middel grote series mogelijk. Daarnaast wordt ook plaat-aluminium (gezet, gelast en geschuurd) verwerkt tot bv bijzettafels en kasten. Door het aluminium te schuren krijgt het oppervlak een doorleeft uiterlijk.

Eiken stoelen
Kubuskast

EUROPEES EIKEN

Het hout dat gebruikt wordt is Europees eiken en is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen uit de Benelux.
Eiken heeft een duurzaamheidsklasse 2, geschikt voor buiten toepassingen. Het bevat van nature looizuur, wat de duurzaamheid verhoogd. Door het looizuur kan het hout gaan “bloeden”, waardoor bruine vlekken op de ondergrond kunnen ontstaan. Na verloop van tijd verdwijnt dat. Onbehandeld Eiken vergrijsd, standaard behandel ik het hout met naturel beits om de kleur van het Eiken te behouden.

Staande lamp

WERKPLAATS

De meubels worden ontworpen en handmatig gemaakt in kleine series in de werkplaats in Lathum (Gelderland). In samenspraak met de opdrachtgever kan er een nieuw meubel gemaakt worden. Het is ook mogelijk om voor een kleine serie of een uniek meubel, een nieuw te modelleren gietstuk te maken. Op afspraak kunt u de mogelijkheden bespreken en de materialen bekijken in de werkplaats.

Meubelmaker Derk van Uum